Foto: Shutterstock
Magazin
Lazanje sa tikvicama i sirom! Super jednostavan, a ukusan obrok
Sastojci:
600 g tikvica
50 g maslaca
kašika suvog začina
12 kora za lazanje
100 g gorgonzole
50 g mocarele
15 g parmezana
Za bešamel:
50 g maslaca Informer
50 g brašna
litar mleka
kašika suvog začina
so, biber
Priprema:
Tikvice oprati i iseći po dužini na tanke šnite. Kratko ih propržiti na maslacu, posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu, pa skloniti s vatre. Kore prokuvati u slanoj vodi nekoliko minuta. U šerpi zagrejati maslac, dodati brašno i pržiti uz mešanje. Postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne dobije gusta i glatka smesa. Posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu. Na dno vatrostalne posude staviti malo bešamel sosa, odozgo složiti red lazanja, rasporediti tikvice, mocarelu, gorgonzolu i parmezan, pa prekriti još jednim redom lazanja. Postupak ponavljati dok ima materijala. Završiti bešamel sosom, pa peći u rerni na 220 stepeni oko 25 minuta.
Prijatno!