03.12.2023.

20:40

Foto: Shutterstock

Magazin

Topli napici za hladne dane! Jačaju telo, krepe organizam

Ima li lepšeg osećaja nego kada zimi sedite u toploj sobi, pokriveni i ušuškani i pijete svoj omiljeni napitak? Poznato vam je da s hladnijim vremenom morate dodatno da okrepite organizam, pa isprobajte ove recepte čim možete. Svaki pojedinačno se jednostavno priprema, a nudi poseban ukus. 

Informer

Čokolada sa cimetom i đumbirom

Očišćeni koren đumbira narežite na kolutiće, stavite u ključalu vodu i kuvajte deset minuta na blagoj vatri. Procedite i u oceđenu tečnost umešajte čokoladu koju ste prethodno razlomili na kockice i slatku pavlaku. Sve zajedno zagrejte uz neprestano mešanje dok ne počne da vri. Sklonite s vatre, dodajte cimet i sipajte u šolje. Ovaj napitak će vas i te kako zagrejati zbog đumbira i njegovog prirodnog svojstva da pojačava cirkulaciju. 

Informer

Napitak od limete i brusnice

Pomešajte sokove od brusnice, limete i sirup od limete pa skuvajte. Kad provri, skinite s vatre i dodajte beli rum (po želji). Ukrasite svežim brusnicama i cimetom u prahu.

Informer

Vruća čokolada sa čilijem

Na blagoj vatri kratko prokuvajte mleko sa štapićem vanile, cimetom i čilijem. Kasnije dodajte izrendanu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne otopi u mleku, pa sklonite s vatre i ostavite 15 minuta da odstoji i upije aromu sastojaka. Pre nego što sipate u čaše, izvadite sve začine.