Magazin
Torta koja će vas obradovati! Miriše na leto i sladoled, a idealna je za praznike
Ovo je recept za kapri tortu, poslasticu koja će obradovati i ukućane i goste:
Priprema:
Prvo umutite belanca, pa postepeno dodajte (uz stalno mešanje) 20 kašika šećera.
Kada se svi sastojci sjedine, dodajte dve kašike sirćeta, pa sve sipajte u jednu tepsiju i ostavite da se osuši. Na tacnu možete prethodno staviti aluminijumsku foliju.
Dok se kora suši, počnite da pravite žuti fil tako što ćete pomešati sve potrebne sastojke - prvo žumanca i šećer, dodati brašno, pa mleko.
Kada se sve sjedini staviti na paru da se kuva, a kada je skuvan ostaviti da se fil ohladi, pa u njega dodati margarin.
Da napravite voćni fil, prvo prokuvajte 300 ml vode sa šećerom. Kada počne da ključa i šećer se rastvori, dodajte jagode i kuvajte oko 15 minuta. Puding stavite u drugu šerpu i pomešajte sa 100ml vode, pa dodajte u šerpu u kojoj se kuvalo voće i nastavite da kuvate sve kao da pravite klasičan puding. Na kraju ostaviti fil da se ohladi.
Otopite 150 g čokolade i ostavite da se stegne.
Na koru prvo poređati žuti fil, pa voćni fil, a preko voćnog fila prelazi otopljena čokolada. Na kraju svega je šlag i dekoracija po vašoj želji.
Stavite tortu u frižider da se još malo stegne i možete da je poslužite.