Autor: Informer.rs

28.12.2023.

11:30

Foto: bakina kuhinja

Magazin

Domaća keks torta kojoj nema ravne! Fantastičan spoj karamele, čokolade i keksa (VIDEO)

Informer

Priprema:


U šerpu staviti 150 gr šecera, pa ga istopiti i pretvoriti u karamel. Dodati 800 ml mleka da provri. U ostalom mleku od 200 gr istopiti puding, pa za zakuvati.

Skinuti sa vatre, pa ga prohladiti. Umutiti maslac ili margarin sa šecerom,  pa ga izmešati sa prohlađenim pudingom.

Umutiti slatku pavlaku pa je polako sjediniti sa kremom karamela. 

Podeliti na pola i u jedno dodajte rastopljenu čokoladu. U mleko dodajte čokoladno mleko, pa ugrejte  i u mleko provucite keks i ređajte  u poslužavnik. 

Premazite karamelom, drugi red dodati  keks i čokoladnu kremu, treci karamel četvrti čokolada keks i završetak sa karamelo, odozgo može šlag.

Ostaviti da torta prenoći i savršena je.