• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: Informer.rs

10.12.2023

20:00

Linzer kolačići po tradicionalnom receptu! Zadovoljstvo u svakom zalogaju (VIDEO)

Shutterstock

Recepti

Linzer kolačići po tradicionalnom receptu! Zadovoljstvo u svakom zalogaju (VIDEO)

Podeli vest

Uživajte u ovim tradicionalnim kolačićima čiji spoj hrskavosti i bogatstva ukusa badema, maslaca i džema pruža prefinjeni ukus i zadovoljstvo u svakom zalogaju.

Sastojci:

200 g maslaca (putera)

100 g šećera

100 g mlevenih badema

400 g glatkog brašna

2 žumanceta

pola praška za pecivo

kašičica ekstrata vanile ili vanilin šećer

pola kašičice soli

puna kašičica cimeta

rendana kora limuna (nije obavezno)

Plus: 

šećer u prahu za posipanje

džem od jagode ili po ukusu

POGLEDAJTE VIDEO:

Priprema:

U jednu posudu pomešati suve sastojke: 400 g mekog brašna, 100 g mlevenih badema, pola praška za pecivo, pola kašičice soli i jednu kašičicu cimeta.

U drugoj posudi umutiti 200 g maslaca, 100 g šećera, kašičicu ekstrata vanile (ili vanilin šećer), 2 žumanceta, narendanu koricu jednog limuna. Sastojke mutiti mikserom sa nastavkom za mešenje testa. 

Postepeno dodavati brašno, tj. izmešane suve sastojke iz druge posude. Kada su svi sastojci sjedinjeni, odložiti mikser i nastaviti mesiti testo rukama. Kada testo postane glatko, uviti ga u providnu foliju i odložiti u frižider na dva sata.

Nakon dva sata, izvaditi testo iz frižidera, odvojiti jednu polovinu testa i staviti između dva papira za pečenje (drugu polovinu vratiti u frižider do upotrebe). Rastanjiti testo oklagijom na debljinu od oko 3 do 4 mm. Vaditi testo modlama, poređati na pleh i peći u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko desetak minuta. Ostatak testa premesiti, pa ponavljati postupak dok se ne utroši svo testo. Po potrebi dodati malo brašna da testo ostane kompakto. 

Uživajte!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set