Linzer kolačići po tradicionalnom receptu! Zadovoljstvo u svakom zalogaju (VIDEO)
Podeli vest
Uživajte u ovim tradicionalnim kolačićima čiji spoj hrskavosti i bogatstva ukusa badema, maslaca i džema pruža prefinjeni ukus i zadovoljstvo u svakom zalogaju.
Ovaj odličan desert se sprema vrlo brzo, a njegova jedinstvenost daje mu neverovatan ukus - ako tražite neodoljivu poslasticu za sebe i svoju porodicu, probajte ovu tortu
Nemate ideju šta da spremite za desert, a baš vam se jede nešto slatko? Isprobajte ovaj jednostavni kolač od jabuka koji se brzo i lako pravi, a predivnog je ukusa...
U jednu posudu pomešati suve sastojke: 400 g mekog brašna, 100 g mlevenih badema, pola praška za pecivo, pola kašičice soli i jednu kašičicu cimeta.
U drugoj posudi umutiti 200 g maslaca, 100 g šećera, kašičicu ekstrata vanile (ili vanilin šećer), 2 žumanceta, narendanu koricu jednog limuna. Sastojke mutiti mikserom sa nastavkom za mešenje testa.
Postepeno dodavati brašno, tj. izmešane suve sastojke iz druge posude. Kada su svi sastojci sjedinjeni, odložiti mikser i nastaviti mesiti testo rukama. Kada testo postane glatko, uviti ga u providnu foliju i odložiti u frižider na dva sata.
Nakon dva sata, izvaditi testo iz frižidera, odvojiti jednu polovinu testa i staviti između dva papira za pečenje (drugu polovinu vratiti u frižider do upotrebe). Rastanjiti testo oklagijom na debljinu od oko 3 do 4 mm. Vaditi testo modlama, poređati na pleh i peći u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko desetak minuta. Ostatak testa premesiti, pa ponavljati postupak dok se ne utroši svo testo. Po potrebi dodati malo brašna da testo ostane kompakto.
Ova poslastica donosi harmoniju mekane teksture i bogatog ukusa bundeve, obogaćena mirisom cimeta. Spremanje je brzo i lako, a rezultat je sočan kolač kojim ćete očarati ukućane i goste...
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće
registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili
nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji,
etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne
predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.
Ovaj odličan desert se sprema vrlo brzo, a njegova jedinstvenost daje mu neverovatan ukus - ako tražite neodoljivu poslasticu za sebe i svoju porodicu, probajte ovu tortu
Promenu strategije nacionalne bezbednosti administracije američkog predsednika Donalda Trampa, koja više ne naziva Rusiju "direktnom pretnjom" i čak poziva na saradnju sa Moskvom u oblasti strateške stabilnosti, Kremlj smatra pozitivnim korakom, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Tajkun Dragan Đilas, politička luzer, posle tačno sedam dana od izbornog debakla na lokalnim izborima u Mionici na kojima je njegova SSP osvojila 1,4 odsto, konačno se oglasio o ovom temi.
Šesta epizoda Informerovog TV spektakla “Na merama”, koja se emituje večeras od 20h, otkriće vam zašto je “žuti političar” Borko Stefanović dobio “titulu” “Pakleni vozač”, šta u teretani radi Borkov partijski šef i tajkun Dragan Đilas, gde posle Skupštine odlazi njihova stranačka drugarica Marinika Tepić…
Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…
Gosti Info jutra Nikola Rađen, bivši vaterpolista, Dragan Vasiljković, fondacija "Kapetan Dragan" i Branko Babić, biznismen komentarisali su uvrede na račun Srba koje dolaze iz regiona.
U Srbiji danas oblačno i hladno, mestimično sa kišom, na visokim planinama kratkotrajno i sa slabim snegom, i s najnižom temperaturom od tri do šest, a najvišom od sedam do 10 stepeni.
U jednom poznatom restoranu na Novom Beogradu, večeras oko 21 čas upucan je navijač Partizana N.K. (30), koji je bio u društvu Nenada Alajbegovića zvanog Alibeg.
Policija u Beogradu uhapsila je večeras u Beogradu Vladimira Ulamu (32) i Igora Tomaševića (28), visokopozicionirane pripadnike škaljarskog klana, za kojima su raspisane Interpolove međunarodne poternice za ubistva, kao i krivična dela u vezi sa oružjem i organizovanim kriminalom.
Nenad K. (30) koji je pogođen sa više hitaca u restoranu "Durmitor" na Novom Beogradu prebačen je sa teškim povredama u operacionu salu u Urgentnom centru!
U nemačkom maloprodajnom sektoru u proteklih godinu dana propao je najveći broj firmi u poslednjoj deceniji, saopštila je kompanija za osiguranje kredita Allianz Trade.
Operatori dronova ruske grupe snaga "Istok" uništili su ukrajinsku pešadiju koja je pokušavala da postavi ukrajinsku zastavu, rekao je vojnik sa pozivnim znakom "Hrust" za RIA Novosti.
Ekonomski stručnjak Džefri Saks upozorava da bi konfiskacija 140 milijardi evra ruske imovine mogla da dovede do ozbiljnog finansijskog poremećaja u EU.
Glumac Miodrag Radonjić kaže da je tokom devedesetih godina kada je na prostorima bivše Jugoslavije buktao rat bio dete i da mladi kroz seriju "Tvrđava" treba da shvate da život može da se okrene preko noći.
Književnik Radivoj Raša Popov je pre 11 godina doživeo veliku neprijatnost kada su ga napala dvojica maloletnika koji su mu oteli novac, a onda pokušali i da provale u njegov stan.
Nikolina Kovačević, koja je pre tranzicije bila poznata kao Njegoš, otvoreno govori o tome koliko je pogađaju negativni komentari upućeni trans osobama.
Imate mišljenje?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavite komentar