Autor: Informer.rs

30.12.2023.

16:50

Foto: Shuterstock

Magazin

Tako jednostavno! Tajna svakog uspešnog kolača je u ovom triku

Koliko puta ste počeli da pravite neki kolač i tek tada primetili da vam treba omekšali puter?

Možda deluje kao sitnica i korak koji se lako može preskočiti, ali se upravo u tome krije trik za najukusnije kolače.

Naime, temperatura putera je zaista važna kada je u pitanju pečenje poslastica, posebno sitnih kolača.

Informer

 

Razlog je jednostavan, ali važan: puter na sobnoj temperaturi će se lako pomešati sa šećerom, što je ključ za lagane i mekane kolačiće.

Hladan puter ima tendenciju da se pretvori u slojeve, što ga čini najboljim izborom za kolače i kore za pitu teže teksture.

Ali za pravljenje mekanog testa i najukusnijih kolača, ključno je da bude na sobnoj temperaturi.

Na sreću, postoji odličan trik da ga brzo omekšate i svaki put napravite desert po najvišim standardima.

Za početak stavite komad putera na tanjir obložen papirnim ubrusom. Zatim napunite čašu toplom vodom. Kada se čaša zagreje, njome prekrijte puter na tanjiru i ostavite pet do sedam minuta da puter nežno i postepeno omekša.