• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: Informer.rs

28.12.2023

18:40

Savršeni uštipci bez viška ulja zahvaljujući zaboravljenim trikovima!

Pixabay

Recepti

Savršeni uštipci bez viška ulja zahvaljujući zaboravljenim trikovima!

Podeli vest

Ovaj stari trik koristile su još naše bake, ali danas je pomalo zaboavljen, pa je idealno vreme da ga se podsetimo.

Prženo testo, kao što su uštipci ili mekike, čest su izbor za jutarnji doručak ili večernji obrok, međutim, višak masti često ume da nam pokvari njihov istinski ukus.

Postoje dva jednostavna trika koja će pomoći da prženo testo ne upije ni kap masti ili ulja.

Prašak za pecivo ili soda bikarbona

Jedan od načina za pripremanje idealnih uštipaka i mekika je upotreba sode bikarbone ili praška za pecivo, koje ćete prosejati zajedno sa brašnom. Na taj način testo neće upijati višak masnoće kod prženja u dubokom ulju, piše Krstarica.

Foto: Shutterstock

Sodu prosejte zajedno sa brašnom

Da uštipci i mekike ne bi bili masni, ulje u kome ćete ih pržiti trebalo bi da bude dobro zagrejano. Kada je ulje dovoljno zagrejano, ono u trenutku zatvara testo i ne dozvoljava mu da upije višak masnoće.

Rakija

Proveren način da testo koje pržite ne upije mnogo ulja ili masti jeste da dok mesite testo dodate čašicu rakije. Kada umutite brašno, jaja, mleko i ostale sastojke koje koristite za pripremu, u sve to dodajte čašicu rakije.

Foto: Shutterstock

Uštipci neće pokupiti ni kap masnoće

Uštipci neće pokupiti ni kap masnoće.

Ovo je stari trik koje su još naše bake koristile, ali danas je pomalo zaboravljen. Ne morate da brinete, jer se ukus rakije uopšte neće osetiti, a poslužiće da testo ne bude previše masno. Ukoliko ipak želite da dodate aromu testu, a u isto vreme iskoristite trik sa alkoholom, možete dodati istu meru ruma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Blokaderima će pozliti! Kakve reči o Srbiji: Američki ekonomista ne štedi pohvale - Sve čestitke!
Politika

Blokaderima će pozliti! Kakve reči o Srbiji: Američki ekonomista ne štedi pohvale - Sve čestitke!

Srbija je na pravom putu, a u budućnosti treba da obezbedi vrhunsko obrazovanje na fakultetima u saradnji sa vodećim univerzitetima širom sveta i izgradi data centre kako bi bila konkurentna na međunarodnom nivou, izjavio je američki profesor ekonomije, akademik i svetski priznati geopolitički analitičar Džefri Saks u intervjuu koji je vodio ministar finansija Srbije Siniša Mali.

25.12.2025

14:03

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Praznični program stiže na Superstar TV
Kultura

Praznični program stiže na Superstar TV

Superstar televizija će tokom predstojećih novogodišnjih praznika publiku iznenaditi novim kinematografskim hitovima, namenjenim zajedničkom okupljanju i zabavi za sve generacije.

25.12.2025

11:50

JOŠ Zabava VESTI

Džet set