25.02.2024.

10:10

Foto: Shutterstock

Magazin

Karfiol sa sirom! Krenuća vam voda na usta - Preukusan obrok, spreman za samo 20 minuta

Ukoliko ste ljubitelj karfiola, pripremljen na ovaj način će vam se posebno dopasti.

SASTOJCI:

veća glavica karfiola

500 ml mleka

četiri kašičice brašna

50 g maslaca

100 g gaude

PRIPREMA:

Karfiol očistiti i iseći na cvetove, pa ga kuvati u slanoj ključaloj vodi oko pet minuta. Ocediti i staviti u vatrostalnu činiju. U šerpi na umerenoj vatri otopiti maslac, dodati brašno i mešati minut, da se dobije smesa bez grudvica. Potom sipati mleko, mešati dok sos ne počne da se zgušnjava, te skloniti sa vatre i dodati rendanu gaudu. Začiniti po ukusu, preliti karfiol i peći u rerni na 200 stepeni 20 minuta.