26.02.2024.

16:10

Foto: Shutterstock

Magazin

Stari jugoslovenski recept za taranu! Rendano testo kuvano u mleku, ukus koji se ne zaboravlja

Postoje te neke jeftine poslastice koje su naše bake nekada stalno pravile, a o čijem ukusu se i dan danas govori. Recepti iz Jugoslavije koji su još uvek popularni su koh, tarana. Za njih su potrebni osnovni sastojci, kao što su brašno, jaja, šećer i mleko. Ne postoji domaćica iz bivše Juge koja nije znala recept za taranu. Starinsko i domaćinsko testo koje se renda može da se koristi i u slanim jelima. 

Informer

 

Sastojci:

3 jajeta 

oko 300 g brašna 

1l mleka

1,5 kesica vanilin šećera

4 kašike šećera

Informer

 

Priprema:

U šerpu sipajte mleko i dodajte šećer i vanilin šećer. Dok se kuva umesite testo od brašna i jaja, pa pokrijte i ostavite da odstoji nekih 20 minuta. Kada mleko proključa izrendajte testo iznad šerpe. Ostavite još nekih 5 minuta da se kuva na umerenoj temperaturi.