Magazin
Isprobajte najbolji čokoladni kolač na svetu! Pravi se lako i brzo, a topi se u ustima
Kladdkaka je švedska čokoladna torta i trebaće vam samo 20 minuta da je pripremite i sedam sastojaka koje verovatno već imate u svojoj kuhinji.
Za pravljenje će vam trebati okrugli kalup, a unutrašnjost torte treba da bude mekana i sočna.
Kladdkaka bukvalno znači "lepljiva torta".
Da biste je dobro pripremili, potrebno je da kolač izvadite iz rerne oko 3 minuta pre nego što pomislite da bi moglo da bude gotovo.
Sastojci:
100 g putera
2 jaja
4 kašike kakaoa
90 g glatkog brašna
240 g šećera
½ kašičice soli
1 kašičica vanilin šećera
Priprema
Zagrejte rernu na 200°C, ili 180°C ako imate rernu sa ventilatorom.
U većoj činiji umutite jaja sa šećerom, pa uz stalno mešanje sipajte otopljeni puter. Dodajte suve sastojke: kakao, brašno, so i vanilin šećer.
Smesu sipajte u podmazan i kakaom posut kalup prečnika 23 cm i pecite 10-15 minuta u zavisnosti od rerne.
Poslužite toplo ili ohlađeno, posuto šećerom u prahu po želji.