11.03.2024.

06:20

Foto: Shutterstock

Magazin

Kao iz bakine pećnice! Najslađi domaći medenjaci čiji ukus se pamti ceo život

Medenjaci su starinska poslastica koja se pravi od testa u kojem je, kako i sam naziv kaže, glavni sastojak med. Priprema nije zahtevna, peku se samo 12 minuta, a što duže stoje to su lepši i mekši. Medenjaci nas sećaju na detinjstvo i bakinu kuhinju, a mi vam predlažemo da probate da ih napravite po najlakšem receptu.

Informer

 

Sastojci:

5 kašika meda

5 kašika šećera

1 jaje

5 kašika mleka

5 kašika ulja

450 g mekog brašna

1 kašika sode bikarbone

Priprema:

Umutite med, šećer i jaje. Zatim dodajte mleko i ulje, kao i prosejano brašno sa sodom bikarbonom. Umesite testo, pa odvojite malo smese i oblikujte loptice. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 12 minuta, a onda ostavite još 3 minuta u isključenoj rerni.