12.03.2024.

17:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Čokoladna ganaš torta! Oprobani recept - svi će se otimati o parče

Bez obzira da li slavite poseban događaj ili jednostavno želite da razmazite svoje najmilije, ova torta će sigurno zadovoljiti vaše 'slatke' kriterijume i pružiti nezaboravan gastronomski doživljaj.

Informer

Ganaš fil

Priprema: 

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite dva kalupa za pečenje (okrugle prečnika 20-22 cm) tako što ćete ih namastiti i posuti brašnom.

Otopite čokoladu i puter na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj rerni. Pustite da se malo ohladi. Umutite jaja i šećer dok smesa ne postane svetla i penasta. Dodajte otopljenu čokoladu i puter, pa dobro promešajte. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, lagano mešajući da se sjedini.

Smesu sipajte u pripremljene kalupe i pecite oko 25-30 minuta, odnosno dok se kora ne ispeče (proverite čačkalicom da li je gotova).

U međuvremenu pripremite ganaš fil. Zagrejte slatku pavlaku u šerpi dok ne provri, a zatim sklonite sa ringle i dodajte seckanu čokoladu. Mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi, a smesa ne postane glatka i sjajna. Ostavite da se malo ohladi i zgusne.

Informer

Ganaš torta bogatog čokoladnog ukusa

Kada se kore potpuno ohlade, prepolovite ih horizontalno, tako da dobijete četiri tanje. Na prvu koru nanesite sloj fila, pa stavite drugu koru, pa opet fil, i tako dok ne potrošite poslednju koruNanesite preostali fil i sa strane i ostavite tortu da se dobro ohladi i stegne pre posluživanja, najbolje u frižideru na nekoliko sati ili preko noći.

Uživajte!