Magazin
Čokoladna ganaš torta! Oprobani recept - svi će se otimati o parče
Bez obzira da li slavite poseban događaj ili jednostavno želite da razmazite svoje najmilije, ova torta će sigurno zadovoljiti vaše 'slatke' kriterijume i pružiti nezaboravan gastronomski doživljaj.
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite dva kalupa za pečenje (okrugle prečnika 20-22 cm) tako što ćete ih namastiti i posuti brašnom.
Otopite čokoladu i puter na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj rerni. Pustite da se malo ohladi. Umutite jaja i šećer dok smesa ne postane svetla i penasta. Dodajte otopljenu čokoladu i puter, pa dobro promešajte. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, lagano mešajući da se sjedini.
Smesu sipajte u pripremljene kalupe i pecite oko 25-30 minuta, odnosno dok se kora ne ispeče (proverite čačkalicom da li je gotova).
U međuvremenu pripremite ganaš fil. Zagrejte slatku pavlaku u šerpi dok ne provri, a zatim sklonite sa ringle i dodajte seckanu čokoladu. Mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi, a smesa ne postane glatka i sjajna. Ostavite da se malo ohladi i zgusne.
Kada se kore potpuno ohlade, prepolovite ih horizontalno, tako da dobijete četiri tanje. Na prvu koru nanesite sloj fila, pa stavite drugu koru, pa opet fil, i tako dok ne potrošite poslednju koru. Nanesite preostali fil i sa strane i ostavite tortu da se dobro ohladi i stegne pre posluživanja, najbolje u frižideru na nekoliko sati ili preko noći.
Uživajte!