01.04.2024.

14:10

Foto: Shutterstock

Magazin

Punjeni šampinjoni! Brzo, ukusno, sito - samo par namirnica će vam biti potrebno za ovaj preukusan ručak

Ukoliko ste u potrazi za brzim, a ukusnim receptom, ovi punjeni šampinjoni su pravi izbor za vas.

Sastojci:

maslinovo ulje

600 g većih šampinjona

manja glavica crnog luka

250 g mlevenog mesa

kašika parmezana

kašika paradajz pirea

80 g gaude

so, biber, začini

Priprema:

Šampinjonima skinuti drške, pa kapice poređati na pleh obložen papirom za pečenje. U većem tiganju na zagrejanom ulju propržiti sitno seckan crni luk i usitnjene drške šampinjona, začiniti po ukusu, pa kad ispari višak tečnosti dodati meso. Ubaciti paradajz pire razmućen u malo vode, posoliti i pobiberiti, te mešati na umerenoj vatri 15-20 minuta. Na kraju dodati parmezan i sve dobro sjediniti. Dobijenom smesom puniti pečurke, odozgo posuti rendanom gaudom, pa peći u rerni na 200 stepeni, još deset minuta.