Magazin
Banana čizkejk od kog ide voda na usta! Ovako nešto još niste probali, tekstura osvaja sva čula
Ko jednom proba banana čizkejk uvek će se vraćati ovom slatkom zalogaju.
Čizkejk se pravi brzo, receptura je jednostavna, a ukućani će sigurno tražiti parče više.
Sastojci:
200 g mlevenog keksa
šest kašika rastopljenog maslaca
dve zrele banane
dve kašike svežeg soka od limuna
450 g krem-sira
150 g šećera
200 g kisele pavlake
kašičica ekstrakta vanile
tri jajeta
Priprema:
Pomešajte keks i maslac i dobro utapkajte na dno podmazanog okruglog kalupa. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni osam minuta. U manjoj činiji viljuškom izgnječite zrele banane, pa ih prelijte sokom od limuna i ostavite sa strane. U većoj činiji umutite mikserom krem sir i šećer.
Dodajte kiselu pavlaku i ekstrakt vanile i mutite još dva do tri minuta dok smesa ne postane kremasta. Polako dodajte i jedno po jedno jaje neprestano muteći, a onda umešajte kašikom i pire od banana. Smesu prelijte preko kore i pecite oko sat vremena.
Kad bude pečen, čizkejk ostavite da se ohladi, pa ukrastite čokoladom, bademima ili šlagom i kolutovima banane.