• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.12.2023

19:20

Čokoladni čizkejk bez pečenja je idealan za praznike!

Shutterstock

Recepti

Čokoladni čizkejk bez pečenja je idealan za praznike!

Podeli vest

Mnogima je ovaj kolač omiljena poslastica, a ukoliko ste među onima koji ga obožavaju isprobajte i njegovu čokoladnu verziju.

Sastojci:

Za podlogu:

150 g keksa po izboru

100 g putera

Za fil:

300 g čokolade za kuvanje ili tamne čokolade

Foto: Shutterstock

 

500 g maskarpone sira

250 ml pavlake za šlag

Priprema:

Usitnite keks i pomešajte s rastopljenim maslacem. U okrugli kalup s prestenom za torte ubacite smesu keksa i maslaca i dobro je utisnite na dno kalupa, a zatim stavite u zamrzivač dok ne pripremite fil.

Čokoladu izlomite na kockice i rastopite. Zatim je pustite da se malo ohladi. Mikserom u jednoj posudi čvrsto umutite pavlaku za šlag. U drugoj umutite maskarpone sa šećerom i dodajte mlaku istopljenu čokoladu. Malo po malo u tu smesu dodajte šlag i lagano mešajte dok sve ne sjedinite.

Izvadite kalup iz zamrzivača, prelijte fil preko podloge i stavite u frižidera na nekoliko sati da se stegne, piše Zadovoljna.hr.

Uživajte!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija