Magazin
Napravite punjene tikvice! Ukusan i zdrav prolećni ručak
Tikvice su veoma zdravo povrće. Imaju malu količinu kalorija, ali su nutritivno bogate- sadrže mnoge minerale i vitamine.
Dijetalne su, a ako ih napunite dobićete idealan prolećni obrok.
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje i prodinstajte sitno iseckan crni luk i beli luk. Dodajte sitno iseckani celer i meso i sve dinstajte 10 minuta.
Dodajte paradajz sos i nastavite da kuvate još 10 minuta i dodajte sitno seckani peršun i origano.
Tikvice isecite na komade dužine oko 5 cm, kašikom izdubite sredinu i premažite ih po želji sa malo maslinovog ulja.
Zatim ih poređajte u pleh na pek papiru i do vrha punite pripremljenim sosom.
Po želji možete na vrh staviti parče mocarela sira.
Sve pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.
Ukrasite listićima graška i bosiljka, a možete ih preliti i pavlakom.