Autor: Informer.rs

08.04.2024.

13:40

Foto: Shuterstock

Magazin

Napravite punjene tikvice! Ukusan i zdrav prolećni ručak

Tikvice su veoma zdravo povrće. Imaju malu količinu kalorija, ali su nutritivno bogate- sadrže mnoge minerale i vitamine.

Dijetalne su, a ako ih napunite dobićete idealan prolećni obrok. 

Informer

punjene tikvice

Priprema:

U tiganju zagrejte ulje i prodinstajte sitno iseckan crni luk i beli luk. Dodajte sitno iseckani celer i meso i sve dinstajte 10 minuta.

Dodajte paradajz sos i nastavite da kuvate još 10 minuta i dodajte sitno seckani peršun i origano.

Tikvice isecite na komade dužine oko 5 cm, kašikom izdubite sredinu i premažite ih po želji sa malo maslinovog ulja.

Zatim ih poređajte u pleh na pek papiru i do vrha punite pripremljenim sosom.

Po želji možete na vrh staviti parče mocarela sira.

Sve pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.

Ukrasite listićima graška i bosiljka, a možete ih preliti i pavlakom.