Magazin
Napravite preukusnu musaku sa tikvicama! Savršen posni ručak
Posna varijanta musake je veoma ukusna. Pored tikvica, potrebno vam je i razno sezonsko povrće.
Priprema:
U velikom tiganju zagrejte malo vode, pa dodajte iseckani crni luk i dinstajte dok ne postane staklast.
Dodajte beli luk i dinstajte još minut-dva.
Dodajte kolutove tikvica i dinstajte ih dok ne omekšaju.
Dodajte iseckane paradajze, pasirani paradajz, origano, so i biber. Kuvajte još 5-7 minuta.
Prebacite polovinu smese tikvica i paradajza u pleh za pečenje.
Preko smese poređajte polovinu kukuruza, pa preostalu polovinu smese tikvica i paradajza, i na kraju ostatak kukuruza.
Pospite narendanim posnim sirom preko musake (opciono).
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
Poslužite posnu musaku od tikvica sa paradajzom i crnim lukom toplu, posutu svežim peršunom.