01.05.2024.

20:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Neodoljiva vaskršnja torta u obliku zeca! Očaravajući slatkiš za svačiji ukus

Naš predlog je ova preslatka kokos torta u obliku zeca za koju će vam biti potrebno malo vremena i strpljenja, ali krajnji rezulat će svakoga oduševiti. Osnovi sastojci su patšipanj, fil od vanile i badema, kao i raznovrsni slatkiši. Izgledom ove torte će svi biti oduševljeni, a o ukusu da ne govorimo.

Sastojci:

Za patišpanj:

200 g šećera

115 g neslanog putera

2 jajeta

1 kašika ekstrakta vanile

1/4 kašičice ekstrakta badema

prstohvat soli

2 kašičice praška za pecivo

prtohvat sode bikarbone

200 g brašna

230 g kisele pavlake

Informer

 

Za uši:

90 g bele čokolade

60 g roze bombona

jestive roze šljokice

šećerni sirup

kokos

Za fil:

115 g neslanog putera

450 g šećera

300 ml slatke pavlake

1/2 kašičice ekstrakta kokosa

1/4 kašičice ekstrakta badema

2 crne bombone

kokos

Informer

 

Recept za tortu u obliku zeca:

Napravite patišpanj

Umutite puter sobne temperautre i šećer, pa postepeno dodajte jaja i sve dobro sjedinite mikserom. Zatim sipajte vanilu, badem, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Na kraju postepeno dodajte prosejano brašno i mutite i onda dodajte pavlaku. Sve lepo sjedinite mikserom. Dobijeno testo sipajte u pleh koji ste premazali uljem i obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta, pa izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi nekih 10 minuta.

Napravite uši

Na debljem kartonu isecite zečije uši, pa ih stavite na pleh obložen pek papirom. Sipajte preko kartona belu čokoladu, pa stavite u zamrzivač da se stegne. Pomoću čačkalice nežno odlepite uši od bele čokolade od kartona. Istopite bombone roze boje i unutar ušiju napravite ovalni oblik. Popunite istopljenim bombonama, pa pospite jestivim šljokicama. Ostavite u zamrzivaču još 15 minuta. Beli deo ušiju premažite šećernim sirupom i pospite kokosom. Ostavite da se stegne nekih pola sata.

Napravite fil

Umutite puter i šećer, pa sipajte slatku pavalku. Sve dobro sjedinite mikserom, pa sipajte badem i kokos. Ponovo umutite.

Sastavite tortu

Patišpanj isecite kao na snimku, pa ga spojite pomoću fila u oblik zeca. Celu tortu premažite filom, pa je pospite kokosom. Ostavite da se stegne nekih 20 minuta. Zatim na glavu zeca stavite uši i oči od crnih M&M bombona.