Magazin
Neodoljiva vaskršnja torta u obliku zeca! Očaravajući slatkiš za svačiji ukus
Naš predlog je ova preslatka kokos torta u obliku zeca za koju će vam biti potrebno malo vremena i strpljenja, ali krajnji rezulat će svakoga oduševiti. Osnovi sastojci su patšipanj, fil od vanile i badema, kao i raznovrsni slatkiši. Izgledom ove torte će svi biti oduševljeni, a o ukusu da ne govorimo.
Sastojci:
Za patišpanj:
200 g šećera
115 g neslanog putera
2 jajeta
1 kašika ekstrakta vanile
1/4 kašičice ekstrakta badema
prstohvat soli
2 kašičice praška za pecivo
prtohvat sode bikarbone
200 g brašna
230 g kisele pavlake
Za uši:
90 g bele čokolade
60 g roze bombona
jestive roze šljokice
šećerni sirup
kokos
Za fil:
115 g neslanog putera
450 g šećera
300 ml slatke pavlake
1/2 kašičice ekstrakta kokosa
1/4 kašičice ekstrakta badema
2 crne bombone
kokos
Recept za tortu u obliku zeca:
Napravite patišpanj
Umutite puter sobne temperautre i šećer, pa postepeno dodajte jaja i sve dobro sjedinite mikserom. Zatim sipajte vanilu, badem, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Na kraju postepeno dodajte prosejano brašno i mutite i onda dodajte pavlaku. Sve lepo sjedinite mikserom. Dobijeno testo sipajte u pleh koji ste premazali uljem i obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta, pa izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi nekih 10 minuta.
Napravite uši
Na debljem kartonu isecite zečije uši, pa ih stavite na pleh obložen pek papirom. Sipajte preko kartona belu čokoladu, pa stavite u zamrzivač da se stegne. Pomoću čačkalice nežno odlepite uši od bele čokolade od kartona. Istopite bombone roze boje i unutar ušiju napravite ovalni oblik. Popunite istopljenim bombonama, pa pospite jestivim šljokicama. Ostavite u zamrzivaču još 15 minuta. Beli deo ušiju premažite šećernim sirupom i pospite kokosom. Ostavite da se stegne nekih pola sata.
Napravite fil
Umutite puter i šećer, pa sipajte slatku pavalku. Sve dobro sjedinite mikserom, pa sipajte badem i kokos. Ponovo umutite.
Sastavite tortu
Patišpanj isecite kao na snimku, pa ga spojite pomoću fila u oblik zeca. Celu tortu premažite filom, pa je pospite kokosom. Ostavite da se stegne nekih 20 minuta. Zatim na glavu zeca stavite uši i oči od crnih M&M bombona.