Magazin
Vaskršnji zečići koje će deca obožavati! Recept za preslatko pecivo koje će vašu trpezu učiniti neodoljivom
Napravite pecivo u obliku zeca, koje je vrlo jednostavno za pripremu.
Testo se muti mikserom par minuta, a oblik zeca se pravi najlakše moguće. Možete da punite džemom ili eurokremom, a možete da služite i prazno.
Sastojci:
600 g brašna
250 ml mlakog mleka
100 g šećera
100 g mekog putera
1 jaje
10 g soli
1 kašičica suvog kvasca
Za premazivanje:
1 jaje
Recept za pecivo u obliku zeca:
Napravite testo
U posudi pomešajte prosejano brašno, mleko, šećer, puter sobne temeprature, jaje, so i kvasac. Dobro umutite testo dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe nekih pola sata ili sat vremena.
Oblikujte zečeve
Podelite testo na lotpice težine 80g. Ponovo pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođu još nekih 15 minuta. Zatim uzmite jednu lopticu i napravite zmijicu. Isecite krajeve. Veći deo zimijice urolajte, kao cimet rolnicu, a kraći kraj neka vam služi kao rep. Drugi isečeni kraj još malo rastanjite kao zmijicu i isecite po sredini (ne do kraja) kako biste napravili uši. Stavite na vrh rolnice i kao oko stavite biber. Tako uradite sa svim lopticama.