• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

01.05.2024

20:00

Neodoljiva vaskršnja torta u obliku zeca! Očaravajući slatkiš za svačiji ukus

Shutterstock

Recepti

Neodoljiva vaskršnja torta u obliku zeca! Očaravajući slatkiš za svačiji ukus

Podeli vest

Ako ste izabrali tehniku farbanja jaja, kao i to šta ćete poslužiti za vaskršnji ručak, vreme je da izaberete i tortu.

Naš predlog je ova preslatka kokos torta u obliku zeca za koju će vam biti potrebno malo vremena i strpljenja, ali krajnji rezulat će svakoga oduševiti. Osnovi sastojci su patšipanj, fil od vanile i badema, kao i raznovrsni slatkiši. Izgledom ove torte će svi biti oduševljeni, a o ukusu da ne govorimo.

Sastojci:

Za patišpanj:

200 g šećera

115 g neslanog putera

2 jajeta

1 kašika ekstrakta vanile

1/4 kašičice ekstrakta badema

prstohvat soli

2 kašičice praška za pecivo

prtohvat sode bikarbone

200 g brašna

230 g kisele pavlake

Foto: Shutterstock

 

Za uši:

90 g bele čokolade

60 g roze bombona

jestive roze šljokice

šećerni sirup

kokos

Za fil:

115 g neslanog putera

450 g šećera

300 ml slatke pavlake

1/2 kašičice ekstrakta kokosa

1/4 kašičice ekstrakta badema

2 crne bombone

kokos

Foto: Shutterstock

 

Recept za tortu u obliku zeca:

Napravite patišpanj

Umutite puter sobne temperautre i šećer, pa postepeno dodajte jaja i sve dobro sjedinite mikserom. Zatim sipajte vanilu, badem, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Na kraju postepeno dodajte prosejano brašno i mutite i onda dodajte pavlaku. Sve lepo sjedinite mikserom. Dobijeno testo sipajte u pleh koji ste premazali uljem i obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta, pa izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi nekih 10 minuta.

Napravite uši

Na debljem kartonu isecite zečije uši, pa ih stavite na pleh obložen pek papirom. Sipajte preko kartona belu čokoladu, pa stavite u zamrzivač da se stegne. Pomoću čačkalice nežno odlepite uši od bele čokolade od kartona. Istopite bombone roze boje i unutar ušiju napravite ovalni oblik. Popunite istopljenim bombonama, pa pospite jestivim šljokicama. Ostavite u zamrzivaču još 15 minuta. Beli deo ušiju premažite šećernim sirupom i pospite kokosom. Ostavite da se stegne nekih pola sata.

Napravite fil

Umutite puter i šećer, pa sipajte slatku pavalku. Sve dobro sjedinite mikserom, pa sipajte badem i kokos. Ponovo umutite.

Sastavite tortu

Patišpanj isecite kao na snimku, pa ga spojite pomoću fila u oblik zeca. Celu tortu premažite filom, pa je pospite kokosom. Ostavite da se stegne nekih 20 minuta. Zatim na glavu zeca stavite uši i oči od crnih M&M bombona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija