• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

05.04.2024

10:50

Oblande na sasvim drugačiji način! Omiljeni starinski kolač kakav do sada niste probali

Shuterstock

Recepti

Oblande na sasvim drugačiji način! Omiljeni starinski kolač kakav do sada niste probali

Podeli vest

Kada želite nešto što se lako sprema, a jako je ukusno, onda su ledne oblande sa voćem pravi izbor.

Oblande su starinski kolač koji se obično pravi sa čokoladom ili orasima. Kako dolazi lepo vreme, ljudi žele kolače koji će ih osvežiti i koje mogu lako da naprave. Donosimo vam recept za oblande sa belim i voćnim filom koje može da napravi i početnik u kuhinji. Ovako pripremljene oblande možete da napravite sa voćem po želji.

Foto: Shuterstock

 

Sastojci:

300 g jagoda

70 g šećera

1 kašičica pektina 

1 kašičica soka od limuna 

2 oblande 

350 ml slatke pavlake 

120 g kondenzovanog mleka (može i šećer u prahu)

Recept za ledene oblande sa voćem:

Napravite fil od jagoda

U šerpu stavite jagode, dodajte šećer i pektin. Kuvajte uz mešanje, dok voće ne pusti sok, pa sipajte sok od limuna. Kada tečnost krene da vri, kuvajte još minut, pa sipajte u neku posudu i ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. 

Foto: Shuterstock

 

Napravite beli fil 

Umutite slatku pavlaku, pa dodajte kondenzovano mleko i nastavite da mutite dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Kondenzovano mleko možete da zamenite sa 100 g šećera u prahu. 

Napravite oblande 

Isecite oblande po širini na pola, pa stavite jednu polovinu oblande na tacnu i preko stavite obruč. Premažite pola belog fila, a onda stavite oblandu, pa premažite fil od jagoda i preostali beli fil. Preko stavite još jednu oblandu i ostavite kolač u zamrzivačnu tri sata da se dobro stegne. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!
na ivici

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!

Liban bi mogao da propadne i sklizne u građanski rat, izjavio je u ponedeljak francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu. Ova bliskoistočna zemlja, kojom je Francuska upravljala tokom nekog od 20. veka, poslednjih nedelja je postala bojno polje između Izraela i naoružane grupe Hezbolah.

22.10.2024

20:40

Zabava

Džet set

Srbija