Magazin
Povrće sa roštilja po receptu Džejmija Olivera! 2 sastojka koja ukus čine neodoljivim
Kada spremate roštilj meso je nezaobilazno, ali pored njega možete da grilujete i povrće, kao i hleb. Ako želite da spremite ukusan ručak, mi vam predlažemo i da isprobate recept Džejmija Olivera za grilovano povrće. Povrće dobro začinite, pa ga spremite sa pšenicom i grilovanom fetom. Ovako prirpemljeno povrće možete da služite kao prilog ili kao glavno jelo.
Sastojci:
svež origano
1/2 veze svežeg peršuna
2 crvena luka
1 veliki patlidžan
150 g feta sira
maslinovo ulje
3 tikvice
2 šake mešanog paradajza
1 glavica belog luka
50 g pistaća
Za pšenicu:
250 g pšenice
1 šaka sveže nane
1 veza svežeg peršuna
1/2 krastavca
1 limun
Pripremite pšenicu
Pšenicu skuvajte prema uputstvu na pakovanju, a zatim isperite i ocedite. Ostavite sa strane da se malo ohladi. Kada se ohladi dodajte seckanu nanu, peršun i krastavac, dobro iscedite limunov sok i posolite i pobiberite, pa promešajte.
Pripremite fetu
Dodajte fetu u malu činiju i pomešajte sa malo seckanog origana, malo maslinovog ulja i prstohvatom morske soli i crnog bibera. Ostavite sa strane da se marinira dok pripremate ostatak jela.
Grilujte povrće
Isecite patlidžan po dužini, pa izbockajte viljuškom. Tikvice takođe isecite po dužini. Ceo crni i beli luk izgrilujte, kao i paradajz i patlidžan i tikvice. Kada se ohladi isecite na kockice, sem belog luka, paštetu od njega samo istisnite u posudu. Posolite i sipajte malo maslinovog ulja, pa promešajte.