13.05.2024.

08:10

Foto: Shuterstock

Magazin

Povrće sa roštilja po receptu Džejmija Olivera! 2 sastojka koja ukus čine neodoljivim

Kada spremate roštilj meso je nezaobilazno, ali pored njega možete da grilujete i povrće, kao i hleb. Ako želite da spremite ukusan ručak, mi vam predlažemo i da isprobate recept Džejmija Olivera za grilovano povrće. Povrće dobro začinite, pa ga spremite sa pšenicom i grilovanom fetom. Ovako prirpemljeno povrće možete da služite kao prilog ili kao glavno jelo. 

Informer

 

Sastojci:

svež origano

1/2 veze svežeg peršuna 

2 crvena luka

1 veliki patlidžan

150 g feta sira

maslinovo ulje

3 tikvice 

2 šake mešanog paradajza

1 glavica belog luka

50 g pistaća

Za pšenicu:

250 g pšenice

1 šaka sveže nane

1 veza svežeg peršuna

1/2 krastavca

1 limun

Informer

 

Pripremite pšenicu

Pšenicu skuvajte prema uputstvu na pakovanju, a zatim isperite i ocedite. Ostavite sa strane da se malo ohladi. Kada se ohladi dodajte seckanu nanu, peršun i krastavac, dobro iscedite limunov sok i posolite i pobiberite, pa promešajte. 

Pripremite fetu 

Dodajte fetu u malu činiju i pomešajte sa malo seckanog origana, malo maslinovog ulja i prstohvatom morske soli i crnog bibera. Ostavite sa strane da se marinira dok pripremate ostatak jela.

Grilujte povrće 

Isecite patlidžan po dužini, pa izbockajte viljuškom. Tikvice takođe isecite po dužini. Ceo crni i beli luk izgrilujte, kao i paradajz i patlidžan i tikvice. Kada se ohladi isecite na kockice, sem belog luka, paštetu od njega samo istisnite u posudu. Posolite i sipajte malo maslinovog ulja, pa promešajte. 

Informer