15.05.2024.

06:21

Foto: profimedia

Magazin

Bizarna ishrana Merilin Monro! Za doručak je pila gadan napitak za koji je tvrdila da je najhranljiviji

Merilin Monro je stekla veliku popularnost zahvaljujući svom izgledu i glumačkim veštinama, ali mnogi nisu znali da je veoma uživala u kuvanju i hrani. 

Septembra 1952. godine, 10 godina pre nego što je umrla u 36. godini od predoziranja barbituratom, Merilin je podelila u intervjuu za tadašnji časopis "Pageant" kako izgleda njen režim ishrane.

Govoreći o tome kako je stekla svoju čuvenu, oblu figuru, koju "nikada nije smatrala tako izuzetnom", govorila je o svojoj ishrani za koju je tvrdila da su je drugi označili kao "apsolutno bizarnu".

Za doručak, Merilin je pila čašu toplog mleka sa umućenim jajetom, kao i multivitamin.

- Pre nego što se ujutro istuširam, zagrevam šolju mleka na ringli koju držim u hotelskoj sobi - objasnila je ona i dodala:

- Kad je vruće, razbijem dva sirova jajeta u mleko, umutim ih viljuškom i pijem dok se oblačim. Ovo dopunjavam multivitaminskom pilulom. Sumnjam da bi bilo koji lekar mogao da preporuči hranljiviji doručak za radnu devojku, koja je u žurbi.

Informer

Merilin Monro

Glumica je preskočila da priča o ručku, ali je rekla da je njen večernji obrok skoro uvek isti - neka vrsta proteina sa sirovom šargarepom.

- Moje večere kod kuće su zapanjujuće jednostavne. Svako veče svratim na pijacu i uzmem biftek, jagnjeće kotlete ili džigericu, koju ispečem u rerni. Obično jedem četiri ili pet sirovih šargarepa sa mesom, i to je sve. Mora da sam delimično zec, sirova šargarepa mi nikad ne dosadi - dodajući da je uvek čuvala mesta za desert:

- Pretpostavljam da je dobra stvar što jedem jednostavno tokom dana, jer sam poslednjih meseci stekla naviku da svratim u poslastičarnicu na vrući kolačić, na putu kući sa večernjih časova drame. Sigurna sam da sebi ne bih mogla da dozvoliti ovo slatko, da se moja svakodnevna ishrana ne sastoji skoro u potpunosti od proteinske hrane - rekla je svojevremeno Merilin, prenosi DejliMejl.