Foto: Shuterstock
Magazin
Napravite slatko od celih jagoda! Tradicionalni recept za posluženje koje će gosti obožavati
Tradicionalno slatko pravi se od voća, na određen način. Potrebno je imati malo strpljenja i napraviti poslasticu kojoj se svi uvek raduju.
Važno je da odaberete čvrste jagode i paziti tokom kuvanja da se ne raspadnu.
Informer
Priprema:
Jagode, najpre, dobro operite i očistite od peteljki. Stavite ih u šerpu ili duboku posudu i prelijte isceđenim limunom i medom.
Kuvajte ih na tihoj vatri, dok ne puste vodu, sve vreme skidajući penu. Oprezno i polako mešajte kako bi jagode sačuvale oblik.
Zatim, pomešajte želatin sa 50ml vode, razmutite, pa sačekajte da počne da "radi", a onda ga sipajte u šerpu sa jagodama.
Dodajte vanilu i ostavite još koji minut da vri, potom sklonite sa vatre. Gotovu smesu sipajte u prethodno zagrejane tegle.
Na kraju, jagode u tegli možete "pritisnuti" kojim kolutom limuna, ukoliko više volite slatko-kiseli ukus.
Tegle čuvajte naopako, bar prvih nekoliko sati.