28.05.2024.

13:30

Foto: Foto: Shutterstock, Aleksandar Jovanović Cile

Magazin

Napravite najbolji biftek po receptu Suzane Mančić! Specijalitet lak i za početnike u kuhinji, evo kako da vam bude sočan kao "duša"

Biftek je kvalitetno i ukusno meso, ali ne ume svako da ga spremi kod kuće. Priprema nije komplikovana, ali s druge strane, ako ga previše pržite i pečete izgubiće sočnost i biće previše suv. 

Voditeljka Suzana Mančić podelila je sa nama kako da kod kuće napravite neverovatno sočan biftek uz jednostavne korake.

Kako kaže bitno je da unutra ostane ružičast, da se kratko prži u tiganju, a onda i peče u rerni par minuta. Na kraju se dodaje i aromatični puter za što bolji ukus, beli luk i obavezno spanać ili blitva kao dodatak. Uživajte!

Informer

 

Sastojci: 

2 bifteka 

2 kašičice maslinovog ulja

1 kašičica soli

1/2 kašičice bibera

1/2 kašičice belog bibera

2 kašike putera

1-2 čena belog luka 

Informer

 

Priprema:

Biftek izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi oko pola sata. Premžite s obe strane maslinovim uljem. So, biber i beli biber sjedinite u nekoj posudi, pa utrljajte u meso s obe stane. Suv tiganj dobro zagrejte, pa stavite meso. Pržite po 2-3 minuta s obe strane. Ako šnicla ima mast okrenite na tu stranu i ispecite je nezavisno od regularnog postupka. Nakon toga stavite tiganj sa biftecima u rernu i pecite na 55°C par minuta. Pomešajte puter sobne temeprature i mleveni beli luk, pa prelijte gotovo meso. Ostavite da se odmori nekih 10 minuta, pa servirajte.