28.05.2024.

22:00

Foto: Shutterstock/Beta

Magazin

Sipajte jogurt u kipuću vodu, dodajte brašno i ne morate ujutru ići u prodavnicu! Skoro niko ne zna za ovo (VIDEO)

Lagane palačinke savršena su alternativa tradicionalnim pecivima iz prodavnice. Odlične su uz bilo koji prilog za doručak ili večeru.

Informer

 

Sastojci: 

1 šolja vode (200 ml)

1 šolja jogurta (200 g)

2 šolje glatkog brašna (250 g)

1 kašičica soli

Za fil (opciono):

puter

sir

paradajz

korijander

salata

Priprema: 

Sipajte vodu u lonac, zatim lonac prebacite na šporet, poklopite i pustite da proključa. U kipuću vodu dodajte jogurt, pa dobro izmešajte lopaticom. Kuvajte oko 4-5 minuta.

Kada istekne vreme, skinite lonac sa šporeta i dodajte brašno. Na kraju posolite, promešajte i ostavite da se malo ohladi. Sipajte testo u dublju činiju i promešajte ručno. Zatim prebacite testo na sto i mesite dok ne postane glatko.

Umotajte testo u tanak rolat. Izrežite na komade veličine oraha, pa zatim testo uvijte u kuglu.
Testo oblikujte rukama u obliku malih palačinki. Zagrejte suvi tiganj na šporetu i  pravite palačinke.

Pržite na jakoj vatri dok ne porumeni sa obe strane. Pečene palačinke stavite na kuhinjsku krpu i pokrijte drugim peškirom da se ne osuše. Premažite palačinke puterom. Složite kriške sira na hrpu, dodajte parče paradajza pa zatim peršun. Na kraju dodajte salatu. Pokrijte drugom palačinkom i poslužite. Prijatno!