• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: informer

12.02.2024

15:30

Kako da vam palačinke budu savršeno vazdušaste i mekane! Greška koju svi prave tokom pripreme je ključna - caka je u jajima

Shuterstock

Recepti

Kako da vam palačinke budu savršeno vazdušaste i mekane! Greška koju svi prave tokom pripreme je ključna - caka je u jajima

Podeli vest

Bez obzira na to pravite li tradicionalne evropske palačinke, američke, japanske ili neku četvrtu varijantu, ako koristite jaja, ovaj trik će vam pomoći.

Palačinke spadaju u omiljena slatka testa širom sveta, a prave se u raznim varijantama.

Američke palačinke su deblje i manje fleksibilne, japanske palačinke su vazdušastije, a u Evropi se obično prave tanke palačinke koje se posle filovanja urolaju.

Kako god da ih pravite, želite da budu laganije, mekše, rupičaste da ne budu žilave, a za svaku verziju palačinki možete primeniti isti trik.

Foto: Shuterstock

 

Kako da palačinke budu mekane i vazdušaste?

Prilikom pripreme palačinki, svi uglavnom prave istu grešku umute celo jaje odjednom ili žicom ili viljuškom.

Jaja su jedan od glavnih sastojaka u većini recepata za palačinke, a njima se potom dodaju brašno, prašak za pecivo, ulje, mleko, šećer itd.

Međutim, umesto da samo razbijete jaje i na brzinu ga umitite viljuškom, da biste bili sigurni da ćete dobiti pecivo poput oblačića na tanjiru potrebno je da najpre odvojite žumance i belanceta. Zatim u odvojenoj posudi umutite belanca u čvrst sneg, idealno mikserom.

Nakon toga, kašikom dodajte malo po malo ovog snega u smesu za palačinke, vrlo oprezno kako ona ne bi splasnula.

Potom na uobičajen način zahvatajte kutlačom smesu i pržite palačinke, a rezultat će vas ostaviti bez reči.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Irski novinar o obojenoj revoluciji u Srbiji: CRTA, KRIK i nevladine organizacije dobijaju milione evra iz inostranstva (VIDEO)
Politika

Irski novinar o obojenoj revoluciji u Srbiji: CRTA, KRIK i nevladine organizacije dobijaju milione evra iz inostranstva (VIDEO)

Irski novinar Čej Bouz, snimio je prvi deo dokumentarca pod nazivom "Rat iz senke" koji se bavim stranim uticajem u Srbiji, koji je temelj tekuće obojene revolucije. Film istražuje tokove stranog novca koji se sa zapada uliva u Srbiju kroz nevladin sektor. Ispitujući njihovu ulogu u političkim protestima i širem geopolitičkom kontekstu, Bouz se fokusirao na pitanje kako strani akteri, uključujući zapadne vlade, filantropske fondacije i NVO, oblikuju politički pejzaž Srbije, zemlje od šest miliona stanovnika koja se nalazi na raskršću između Istoka i Zapada.

23.05.2025

07:25

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set