Magazin
Najbolji recept za pile iz rerne! Sočno i hrskavo meso - Topi se u ustima!
Do skoro se podrazumevalo da domaćice za ručak pored supe i krompira služe pohovano meso ili piletinu iz rerne. Iako to danas nije svaki put ispoštovana tradicija, mnoge domaćice se i danas toga pridržavaju.
Iako za samu piletinu postoji bezbroj recepata, vreme je da probate i ovaj koji je veoma prost a rezultat je takav da ćete je od sad uvek na ovaj način praviti.
Sastojci:
1 veće pile
100 ml majoneza
2 kašike pire paradajza
2 kašike granula belog luka
malo bibera
ulje
so
Priprema:
Pile malo obraditi nožem i preseći na pola sa donje strane gde je belo meso. Dobro ga posoliti. U činiju sipati majonez, dodati pire paradajz, biber, grsnule belog luka, ulje i sve izjednačiti. Premazati dobro pile sa svih strana. Najbolje pile peći na rešetki gde se može lepo ocediti.
Pokriti aluminijumskom folijom i držati sve vreme pečenja. Peći na 220 stepeni C oko sat i deset minuta (1.15) da lepo porumeni. Za prilog možete ono što vam je pri ruci ili ono što vole vaši ukućani.
Prijatno!