Foto: Shuterstock
Magazin
Kad baka ovo spremi miriše cela kuća! Starinski recept za poparu vratiće vas u detinjstvo
Popara je jeftino srpsko jelo koje se vrlo lako sprema. Ujedno je i top izbor za štedljive domaćice da od svega nekoliko sastojaka i bajatog hleba napravite ukusan doručak.
Predlažemo za danas poparu sa jajima. Uz jogurt ili kiselo mleko pravo je savršenstvo.
Sastojci:
280 ml toplog mleka
3 kriške bajatog hleba
2 jajeta
2-3 kašike kajmaka
1/2 kašičice soli
40 g putera
Informer
Priprema:
U toplo mleko udrobite hleb, pa stavite u šerpicu i mešajte na srednjoj vatri. Dodajte so, jaja, kajmak i kuvajte još 2 minuta. Ubacite otopljeni puter i promešajte poparu. Služite toplu poparu uz jogurt ili kiselu pavlaku. Preporučujemo i poparu sa sirom.