05.06.2024.

18:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Kad baka ovo spremi miriše cela kuća! Starinski recept za poparu vratiće vas u detinjstvo

Popara je jeftino srpsko jelo koje se vrlo lako sprema. Ujedno je i top izbor za štedljive domaćice da od svega nekoliko sastojaka i bajatog hleba napravite ukusan doručak.

Predlažemo za danas poparu sa jajima. Uz jogurt ili kiselo mleko pravo je savršenstvo.

Sastojci:

280 ml toplog mleka

3 kriške bajatog hleba

2 jajeta

2-3 kašike kajmaka

1/2 kašičice soli

40 g putera

Informer

 

Priprema: 

U toplo mleko udrobite hleb, pa stavite u šerpicu i mešajte na srednjoj vatri. Dodajte so, jaja, kajmak i kuvajte još 2 minuta. Ubacite otopljeni puter i promešajte poparu. Služite toplu poparu uz jogurt ili kiselu pavlaku. Preporučujemo i poparu sa sirom.