Autor: Informer.rs

07.06.2024.

12:00

Foto: Foto: Shutterstock

Magazin

Napravite napitak od 3 sastojka ujutru! Probudiće vas i razbuditi bolje od kafe!

Svi znamo koliko je bitno ujutru da u organizam unesemo nešto zdravo. Ipak, mnogi umesto osvežavajućeg i zdravog napitka se opredele za instant razbuđivanje. 

Srećom imamo mogućnost da napravimo napitak koji je prava vitaminska bomba, a odlično će razmeniti i kafu koja nije najbolji izbor popiti je na prazan stomak. 

Sastojci:

Limun,
jabuke, 
voda. 

Informer

 

Priprema: 

U posudu s vodom stavite dva iseckana limuna i tri jabuke koje su narezane na kolutove, a zatim ostavite da proključa. 

Na dno bokala stavite kolutove jednog limuna i jedne jabuke. Kada smesa u posudi proključa, izvadite voće i prelijte prokuvanom vodom. Ostavite da se ohladi, zatim uživajte u osvežavajućem napitku!

Limun i jabuke su poznati po brojnim dobrobitima koji imaju pozitivan uticaj na zdravlje, što ih čini savršenom kombinacijom za jutarnji napitak. 

Jabuke su bogate vlaknima koje usporavaju varanje i pružaju osećaj sitosti, a osim toga imaju jako nizak glikemijski indeks, što znači da neće izazvati nagli skok šećera u krvi. 

Za limun svi već dobro znamo da je odličan za detoksikaciju jer podstiče eliminaciju viška tečnosti, te ga mnogi koriste odmah ujutru nakon buđenja uz mlaku vodu. 

Poznat je kao niskokalorična namirnica koja usporava apsorpciju masnoća u organizmu. Visok sadržaj vitamina C u limunu jača imunološki sistem.