Autor: Informer.rs

19.06.2024.

15:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Savršen letnji dezert! Čizkejk kocke sa borovnicima lagane su i osvežavajuće

Kombinacija bogatog krem sira, hrskavog sloja i svežih borovnica čini ovaj desert neodoljivim.

Pored toga, lako se priprema i vrlo brzo je gotov.

Informer

 

Priprema:

Zagrejte rernu na 175°C.

Pomešajte brašno, šećer i so.

Dodati puter i rukama umesiti koru.

Ostavite ¾ mešavine za mrvice na vrhu, a ostatak utisnite u obloženi četvrtasti pleh.

Pecite 15 minuta.

Napravite kompot od borovnica: u šerpi pomešajte borovnice, šećer, vodu i limunov sok.

Pustite kompot da proključa. Umešajte mešavinu kukuruznog skroba. Kuvati dok se ne zgusne i malo ohladiti.

Pomešajte krem sir i šećer dok smesa ne postane glatka.

Dodajte jaja i vanilu, umutite dok se ne sjedini.

Nakon pečenja ravnomerno rasporedite preliv od borovnica preko vruće kore.

Pažljivo prelijte mešavinu krem sira preko sloja borovnice, pazeći da se slojevi ne mešaju.

Zatim po vrhu pospite ostatak testa koji ste ostavili za mrvljenje.

Vratite u rernu i pecite 25-30 minuta, ili dok se sloj krem sira ne stegne i mrvica porumeni.

Ukrasite svežim borovnicama.