• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2023

22:22

ZABORAVITE NA JABUKE I BANANE! Ovo voće je najzdravije na svetu!

Pixabay

Ljubav

ZABORAVITE NA JABUKE I BANANE! Ovo voće je najzdravije na svetu!

Podeli vest

Borovnica se smatra najzdravijim voćem na svetu, iako postoje mnoge druge vrste koje su takođe korisne za zdravlje.

Borovnice su bogate antioksidansima, vlaknima, vitaminom C, vitaminom K i manganom. Antioksidansi pomažu u sprečavanju oštećenja ćelija od slobodnih radikala, što može dovesti do različitih bolesti kao što su rak, dijabetes i srčane bolesti. Vlakna su važna za zdrav probavni sistem, a vitamin C i vitamin K pomažu u održavanju zdravih kostiju i imunološkog sistema.

Foto: Pixabay

Osim toga, borovnice su takođe povezane sa smanjenjem rizika od srčanih bolesti, poboljšanjem kognitivnih funkcija i smanjenjem upala u telu.

Iako su sveže borovnice izvanredno zdrave, često nisu dostupne van sezone. Međutim, zamrznute borovnice takođe zadržavaju sve zdrave sastojke i mogu se koristiti u različitim jelima i napicima tokom cele godine.

Ukratko, borovnice su ne samo ukusne, već su i jedno od najzdravijih voća na svetu. Uključivanjem borovnica u vašu ishranu možete unaprediti svoje zdravlje i dobrobit na mnogo načina.

Ovo superhranjivo voće je takođe bogato vlaknima, vitaminom C i K, kalijumom i bakrom, što ga čini korisnim za održavanje zdravlja kostiju, krvnih sudova i kože.

Foto: Pixabay

Studije su takođe pokazale da ovaj plod može imati antiupalne i antioksidativne efekte, kao i da može pomoći u regulaciji šećera u krvi.

Sve u svemu, ovo voće je pravi superhranljivi dar prirode, a ukoliko ga ne konzumirate redovno, vreme je da ga dodate na svoj jelovnik!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

10:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija