Foto: reuters/tanjug
Magazin
Đavolja jaja po receptu Opre Vinfri! Specifično predjelo žestokog ukusa, neizostavni je deo raznih slavlja
Đavolja ili punjena jaja su prvi put poslužena kao predjelo u starom Rimu, a od tada su postala nezaobilazna na svakoj gozbi. Ime su dobila zbog pikantnog ukusa, a obično su spremana sa ljutom papričicom ili nekim drugim pikantnim začinom, a danas mogu da se pune nadevima po želji.
Poznata voditeljka, Opra Vinfri, podelila je u svom kuvaru recept za punjena jaja kakva ona najviše voli.
Ako ste ljubitelj ovog predjela, u nastavku teksta pročitajte kako da ih napravite, a odlična su ideja i za slave.
Informer
Sastojci:
12 jaja
3 kašike majoneza
2 kašike senfa
1 kašika rendanog kiselog krastavca
1 kašičica vorčester sosa
1 kašičica soka od limuna
1 kašičica sosa od rena
1 kašičic tabasko sosa
2 kašike seckanog peršuna
so, slatka paprika
Priprema:
Jaja tvrdo skuvajte, pa ih presecite na pola. Izvadite žumanca i stavite ih u posudu, pa dodajte majonez, senf, kiseli krastavac, vorčester sos, sok od limuna, sos od rena i tabasko sos. Dobro promešajte, pa napunite belanca. Pospite peršunom i mlevenom slatkom paprikom. Stavite u frižider na sat vremena.