29.06.2024.

10:00

Foto: reuters/tanjug

Magazin

Đavolja jaja po receptu Opre Vinfri! Specifično predjelo žestokog ukusa, neizostavni je deo raznih slavlja

Đavolja ili punjena jaja su prvi put poslužena kao predjelo u starom Rimu, a od tada su postala nezaobilazna na svakoj gozbi. Ime su dobila zbog pikantnog ukusa, a obično su spremana sa ljutom papričicom ili nekim drugim pikantnim začinom, a danas mogu da se pune nadevima po želji.

Poznata voditeljka, Opra Vinfri, podelila je u svom kuvaru recept za punjena jaja kakva ona najviše voli.

Ako ste ljubitelj ovog predjela, u nastavku teksta pročitajte kako da ih napravite, a odlična su ideja i za slave. 

Informer

 

Sastojci:

12 jaja

3 kašike majoneza

2 kašike senfa

1 kašika rendanog kiselog krastavca

1 kašičica vorčester sosa 

1 kašičica soka od limuna 

1 kašičica sosa od rena 

1 kašičic tabasko sosa 

2 kašike seckanog peršuna

so, slatka paprika

Priprema:

Jaja tvrdo skuvajte, pa ih presecite na pola. Izvadite žumanca i stavite ih u posudu, pa dodajte majonez, senf, kiseli krastavac, vorčester sos, sok od limuna, sos od rena i tabasko sos. Dobro promešajte, pa napunite belanca. Pospite peršunom i mlevenom slatkom paprikom. Stavite u frižider na sat vremena.