Autor: Informer.rs

03.07.2024.

14:00

Foto: Pixabay

Magazin

Napravite knedle sa šljivama ili kajsijama! Preukusna starinska poslastica gotova je za tili čas

Za ovu poslasticu potrebno vam je malo srpljenja i umeća. Slatko-kiselkasti ukus ovih knedli podseća na detinjstvo i evocira najlepše uspomene.

Informer

Priprema:

Krompir skuvati pa izgnječiti dok je vreo. Dodati puter i jaje i sjediniti.

Dodati brašno ( ostaviti 2-3 kašike za posipanje).

Dobro izjednačiti i seći komade ne mnogo velike. Rastanjite ih na dlanu koristeći malo brašna.

Očišćeno voće, staviti na sredinu knedle i zatvarati u rukama, okretati kao lopticu.

Posuti poslužavnik brašnom i ređati knedle.

U šerpu sipati vodu, pa kad voda provri spustiti knedle da se kuvaju.

Dok se kuvaju, malo ih protrestite da se ne zalepe za dno.

Kada knedle isplivaju na površinu ostaviti ih 7-8  minuta da kuvaju.

Čim budu mekane vaditi ih rešetkastom kašikom.

Pre služenja pospite knedle prah šećerom.