Magazin
Recept dana! Spremite ručak Odri Hepbern - dodajte ovo čuveno rusko piće i dobićete jelo koje ćete obožavati
Isprobavala je razne recepte, a najviše je volela pastu sa votkom. Glumica je provodila mnogo vremena u kuhinji i tamo je uživala, pa je zato njen sin odlučio da objavi kuvar sa njenim receptima, kao i sa anegdotama koje su pratile njeno kuvanje.
Sigurno se pitate kakav je to ukus makarona kada se u njih doda alkohol? Votka daje poseban šmek i nadopunjuje kremasti ukus paradajz sosa.
Sastojci:
malo crnog luka
prstohvat čilija
80 g putera
240 ml paradajz soka
130 ml votke
130 ml pavlake za kuvanje
testenina po izboru
30 g parmezana
Priprema:
Iseckajte luk, a zatim ga prodinstajte u tiganju. Nakon par minuta dodajte i čili. Sipajte paradajz i smanjite temperaturu. Posle kratkog dinstanja dodajte votku. Krčkajte nekih 15 minuta. Na kraju prelijte pavlakom za kuvanje. Skuvajte testeninu, pa procedite i dodajte u sos. Pastu dobro sjedinite sa sosom i pržite još minut. Pospite parmezanom i poslužite.