16.07.2024.

16:00

Foto: profimedia/Shutterstock

Magazin

Recept dana! Spremite ručak Odri Hepbern - dodajte ovo čuveno rusko piće i dobićete jelo koje ćete obožavati

Isprobavala je razne recepte, a najviše je volela pastu sa votkom. Glumica je provodila mnogo vremena u kuhinji i tamo je uživala, pa je zato njen sin odlučio da objavi kuvar sa njenim receptima, kao i sa anegdotama koje su pratile njeno kuvanje. 

Sigurno se pitate kakav je to ukus makarona kada se u njih doda alkohol? Votka daje poseban šmek i nadopunjuje kremasti ukus paradajz sosa.  

Informer

Odri Hepbern

Sastojci: 

malo crnog luka 

prstohvat čilija

80 g putera

240 ml paradajz soka 

130 ml votke

130 ml pavlake za kuvanje

testenina po izboru

30 g parmezana

Informer

 

Priprema:

Iseckajte luk, a zatim ga prodinstajte u tiganju. Nakon par minuta dodajte i čili. Sipajte paradajz i smanjite temperaturu. Posle kratkog dinstanja dodajte votku. Krčkajte nekih 15 minuta. Na kraju prelijte pavlakom za kuvanje. Skuvajte testeninu, pa procedite i dodajte u sos. Pastu dobro sjedinite sa sosom i pržite još minut. Pospite parmezanom i poslužite.