Foto: Shuterstock
Magazin
Brz, lagan i osvežavajući! Domaći sladoled od samo 2 sastojka pravićete svaki dan
Za ovu varijantu sladoleda koristi se bobičasto voće - maline, kupine i borovnice. Možete koristiti i drugo voće - višnje i ribizle, ali i breskve i kajsije.
Priprema je vrlo jednostavna, a sladoled će biti još zdraviji ako ga zasladite medom.
Informer
Priprema:
U posudi srednje veličine pomešajte sve sastojke.
Voće možete pažljivo umešati na kraju. Možete i da ga izgnječite i da pire od voća dodate ostalim sastojcima.
Uzmite kalup po izboru - pleh za mafine, pleh za hleb ili manji kvadratni pleh.
Sipajte smesu ukalup i prekrijte providnom folijom.
Zamrznite smesu na 35-45 minuta.
Ako želite, možete staviti na vrh komadiće čokolade ili voće.
Nakon hlađenja izvadite sladoled i poslužite ga.