Autor: Informer.rs

24.07.2024.

11:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Zdrava letnja čorba gotova za 15 minuta! Kremasta je, ukusna i osvežavajuća

Ova čorba se može jesti topla ili hladna, a idealan je lagan obrok u toplim letnjim danima.

Informer

 

Priprema:

U tiganju zagrejte puter ili ulje, dodajte mladi luk i tikvice i dobro promešajte.

Poklopite i dinstajte tri minuta, dodajte grašak i supu od povrća i ostavite da provri.

Pokrijte i dinstajte još četiri minuta, a zatim sklonite sa vatre i umešajte potočarku i nanu.

Uz pomoć blendera ili višenamenskog miksera sve dobro izblendati, uz dodavanje jogurta.

Kada je smesa glatka i kremasta, vratite je u šerpu, a zatim dodajte začine po želji. Poslužite toplo ili hladno, preliveno sa malo jogurta.