Foto: Shuterstock
Magazin
Kolačiće sa kokosom ćete obožavati! Prave se za tren oka, od samo par sastojaka
Kolačići od kokosa potiču iz Nemačke - tamo ih nazivaju Kokosmakronen.U nekim verzijama popularnog recepta, dodaje se i čokoladni preliv ili sok od limuna.
Informer
Priprema:
Mikserom umutite belanca u čvrst sneg pet minuta.
Zatim dodajte jednu kašičicu ekstrakta vanile i umutite.
Postepeno dodajte kokos i šećer i nastavite da mutite.
Kada ste sve umutili, smesu možete vaditi kašikom i ređati u pleh obložen papirom za pečenje. (Možete da koristite i kesu za krem sa širokim otvorom i da smesu istiskujete iz nje.)
Pecite kolače oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 150 stepeni.
Kada porumene, izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade pre nego što ih poslužite.