• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.11.2023

20:00

Kolačići sa bundevom i čokoladom! Da kuća zamiriše na jesen

Shutterstock

Recepti

Kolačići sa bundevom i čokoladom! Da kuća zamiriše na jesen

Podeli vest

Bundeva kao simbol jeseni je neiscrpni izvor inspiracije za razne deserte koji uključuju ovu preukusnu i zdravu namirnicu...

Sastojci:

300 g brašna
kašičica soda bikarbone
pola kašičice praška za pecivo
pola kašičice soli
1,5 kašičica cimeta
pola kašičice muskatnog oraščića
pola kašičice đumbira
140 g omekšalog putera
100 g šećera
60 g smeđeg šećera
jaje
kašičica arome vanile
220 g pirea od bundeve
200 g seckane čokolade

Foto: Shutterstock

 

Napomena: Za ove kolačiće trebaće vam pire od bundeve koji lako i jednostavno dobijate tako što ispečete bundevu u rerni (zajedno sa korom, isečenu na kriške, na 200 stepeni oko 40 min. odnosno dok ne omekša) i potom je samo izmiksate štapnim mikserom u pire.

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte sve suve sastojke: brašno, soda bikarbonu, prašak za pecivo, so, cimet, muskatni oraščić i đumbir. U drugoj posudi penasto izmiksajte puter sa obe vrste šećera. Dodajte jaje, aromu vanile, kao i pire od bundeve i sjedinite mikserom. Na kraju dodajte mešavinu suvih sastojaka i dobro sjedinite mikserom, piše Mysticcakes. Dodajte i čokoladu i kašikom izmešajte.

Pripremite dva velika pleha i obložite ih pek papirom. Kašikom za sladoled vadite hrpice testa i stavljajte na pleh, obavezno ostavljajući dovoljno mesta među kolačićima jer će se tokom pečenja raširiti i blago spljoštiti. Ako nemate kašiku za sladoled, možete i uz pomoć dve kašičice. Kolačiće stavite da se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 15 minuta.

Uživajte!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija