29.07.2024.

06:20

Foto: Shuterstock

Magazin

Fantastičan džem od kruške sa vanilom! Recept koji budi sva čula, porodica će ga obožavati

Džem od kruške je ukusan način da se sačuva letnja svežina ovog voća i uživa u njegovom bogatom ukusu i teksturi tokom cele godine.

Ovaj jednostavan recept omogućava da se kruške pretvore u slatku poslasticu koja će osvežiti vaš doručak ili poslužiti kao savršen dodatak vašim omiljenim slanim ili slatkim jelima.

Evo kako se sprema ovaj fantastični džem: 

Sastojci:

2 vanilina šećera

400 ml soka od limuna

2 kg krušaka, ojuštenih, očišćenih i isečenih na kockice

750 g jabuka, ojuštenih, očišćenih i isečenih na kockice

1 kg smeđeg šećera

Informer

 

Priprema:

Za džem prvo pripremite tegle tako što ćete ih dobro oprati u vrućoj vodi deterdžentom. Isperite, ocedite i zatim stavite u zagrejanu rernu, dok  džem ne bude spreman. Vanilin šećer pomešajte sa 100 ml limunovog soka, mešajući dok se ne istopi.

Sipajte 570 ml vode u šerpu i ubacite kruške, sok od limuna pomešan sa vanilinim šećerom i kuvajte na laganoj vatri sa poklopcem, povremeno mešajući, 35 minuta. Dodajte jabuke i kuvajte još 10 minuta. Dodajte šećer i povećavajte temperaturu dok ne provri. Kuvajte 35 minuta, često mešajući. Dodajte ostatak limunovog soka i kuvajte 5 minuta.

Sipajte džem u posudu i ostavite da odstoji 10 minuta da se voće rasporedi. Prelijte džem u tegle i dobro zatvorite. 

Informer