Magazin
Letnji obrok sa plavim patlidžanom! Sprema se brzo i jednostavno - jelo iz rerne koje budi sva čula (VIDEO)
Pijace su pune paprika, tikvica i patlidžana. Ako razmišljate o zdravom i brzom obroku i želite da on obavezno sadrži povrće, ovaj recept bi vam mogao biti od koristi.
Reč je o plavom patlidžanu iz rerne.
Potrebno je:
2 patlidžana
2 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
Za punjenje:
250 g čeri paradajza
začini:
1/3 kašičice crnog bibera, 1/2 kašičice sušenog belog luka, 1/3 kašičice sušenog bosiljka
1 kašika ulja
1/2 kašičice soli
3 čena belog luka
150-200 g mocarele
Priprema:
1. Isecite patlidžan na 2 dela i unutar svake polovine napravite rezove kao što je prikazano na video snimku.
2. Poprskati uljem, posuti solju i staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni 30-40 minuta.
3. U međuvremenu pripremite fil u plehu. Propržite beli luk, pa dodajte paradajz isečen na 2 ili 4 dela, začine i so, dobro promešajte i kuvajte 7 minuta na srednjoj vatri.
4. Patlidžan lagano izgnječite viljuškom, dodajte fil od paradajza i mocarelu isečenu na kockice.
5. Stavite u rernu oko 10 minuta na 200 stepeni dok sir malo ne porumeni.
Ukrasite svežim bosiljkom ili seckanim peršunom.