Autor: Informer.rs

04.08.2024.

16:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Poslastica koja krepi i osvežava! Napravite slatko od smokava po tradicionalnom receptu

Slatko je tradicionalna poslastica koja se služi uz vodu i u mnogim domaćinskim kućama je prvo posluženje. Nakon slatka služi se kafa.

Slatko se pravi od različitog voća, a ono od celih smokava je posebno na ceni. Pravo je vreme da pripremite tegle i napravite slatko koje će sve oduševiti.

Informer

 

Priprema:

Operite smokve, uklonite peteljke i isecite ih na četvrtine.

U veliki lonac stavite smokve, šećer, vodu i vanilin šećer.

Dodajte i sok i narendanu koru limuna.

Stavite lonac na srednje jaku vatru i kuvajte dok se šećer potpuno ne otopi.

Smanjite vatru i kuvajte smesu 45 minuta do sat vremena, povremeno mešajući. 

Smesa je gotova kada postane gusta i sirupasta.

Da proverite gustinu, stavite malo smese na tanjir i ostavite da se ohladi. Ako se lako odvaja od tanjira, slatko je spremno.