• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.06.2024

17:00

Slatko od breskvi bez šećera! Domaćice će uskoro samo ovakve zdrave zimnice praviti!

Shutterstock

Recepti

Slatko od breskvi bez šećera! Domaćice će uskoro samo ovakve zdrave zimnice praviti!

Podeli vest

Slatko od breskvi je tradicionalni recept koji se generacijama prenosi s kolena na koleno, donoseći radost i sladak ukus leta u mnoge domove. Ove godine, breskve su poranile, što je dodatno obradovalo sve domaćice koje jedva čekaju da naprave ovu ukusnu poslasticu. U skladu sa savremenim trendovima zdravije ishrane, predstavljamo vam verziju ovog omiljenog recepta bez dodatog šećera.

Slatko od breskvi je prava poslastica koja se generacijama priprema u mnogim domovima. Ove godine, breskve su poranile, a domaćice jedva čekaju da iskoriste ovu savršenu priliku da naprave slatko koje će obradovati sve članove porodice.

Za one koji žele zdraviju verziju ovog slatkog delikatesa, predstavljamo vam recept bez šećera, ali sa jednakim užitkom za nepce.

Sastojci:

2 kg svežih, zrelih breskvi
1 kesica vanilin šećera ili ekstrakta vanile

 

Foto: Shutterstock

 

 

Priprema: 

Prvo, temeljno operite breskve pod mlazom hladne vode. Uklonite kožicu s breskvi, što možete postići tako što ćete ih kratko potopiti u ključalu vodu, a zatim ih odmah prebaciti u ledenu vodu. Ovaj postupak omogućava da se kožica lako skine. Nakon što ste ogulili breskve, prepolovite ih i uklonite koštice. Isecite breskve na manje komade ili kriške, u zavisnosti od vaših želja.

Stavite isečene breskve u veliki lonac i dodajte vanilin šećer ili ekstrakt vanile. Ako koristite vanilin šećer, preporučuje se upotreba proizvoda bez dodatog šećera kako bi slatko zaista bilo bez šećera. Promešajte sve sastojke pažljivo kako bi se ravnomerno rasporedili.

Lonac stavite na srednje jaku vatru i kuvajte breskve polako, povremeno mešajući. Breskve će početi da ispuštaju svoj prirodni sok, što će biti osnova sirupa. Nastavite sa kuvanjem dok breskve potpuno ne omekšaju i sirup se ne zgusne. Ovaj proces može potrajati između 1 do 2 sata, u zavisnosti od sočnosti breskvi. Povremeno skidajte penu koja se formira na površini.

 Kada je slatko gotovo, skinite lonac s vatre i ostavite ga da se malo ohladi. Još toplo slatko sipajte u sterilne tegle. Dobro ih zatvorite i okrenite naopačke na nekoliko minuta kako bi se stvorio vakuum. Nakon toga, tegle vratite u normalan položaj i ostavite ih da se potpuno ohlade.

Ako želite da olakšate ceo proces, breskve možete pasirati i na taj način sve ovo ubrzati. 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!
na ivici

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!

Liban bi mogao da propadne i sklizne u građanski rat, izjavio je u ponedeljak francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu. Ova bliskoistočna zemlja, kojom je Francuska upravljala tokom nekog od 20. veka, poslednjih nedelja je postala bojno polje između Izraela i naoružane grupe Hezbolah.

22.10.2024

20:40

Zabava

Džet set

Srbija