Autor: Informer.rs

09.08.2024.

14:15

Foto: Shutterstock

Magazin

Italijanski recept za domaći kečap! Toliko je slastan i ukusan da će vam svi tražiti još

Ako ste ljubitelj bogatog ukusa i želite da obogatite svoja jela domaćim specijalitetom, ovaj italijanski recept za kečap je savršen izbor. Napravljen od svežih, zrelih sastojaka, ovaj domaći kečap donosi neodoljiv miris i autentičan ukus Italije u vašu kuhinju.

Njegova priprema je jednostavna, a rezultat je kečap koji će savršeno upotpuniti svaki obrok, bilo da ga koristite uz testeninu, meso ili kao dodatak omiljenim zalogajima. Evo kako da ga pripremite i uživate u domaćoj verziji omiljenog sosa.

Informer

Sastojci:

2 kg zrelog čeri paradajza
2 čena belog luka
1 crveni luk
1 crvena paprika
1 mala ljuta paprika
1 lovorov list
2 kašike sirćeta
1 mala veza peršuna
15 listova bosiljka
7 karanfilića
1 kašika kuhinjske soli
120 g smeđeg šećera
7 gr semena crne slačice
1 prstohvat bibera

Priprema:

Prvo je potrebno da očistite i isecite paradajz na kockice, crvenu papriku i crni luk. Stavite sve povrće u veliku šerpu i dodajte lovor, beli luk, sirće, ljutu papriku, peršun i listove bosiljka. Promešajte i kuvajte na laganoj vatri 2 sata.

Procedite sos i ponovo ga vratite u šerpu dodajući karanfilić, so, smeđi šećer, semenke crne slačice i biber. Ponovo kuvajte na laganoj vatri najmanje 30 minuta ili dok sos ne dobije pravu gustu konzistenciju. Staviti ga u već sterilisane tegle.