• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
author image
Informer.rs

Novinar

08.08.2024

17:00

Recept za krofne bez kapi ulja! Idealne su za letnje dane jer su gotove za tili čas!

Shutterstock

Recepti

Recept za krofne bez kapi ulja! Idealne su za letnje dane jer su gotove za tili čas!

Podeli vest

Ako želite da uživate u omiljenom slatkišu, ali bez dodatnog ulja i prženja, ove krofne iz rerne su idealno rešenje.

Ako ste u potrazi za laganijom verzijom krofni, koja ne zahteva prženje u ulju, ove pečene krofne iz rerne su savršen izbor. Mekane, vazdušaste i jednostavne za pripremu, ove krofne donose sve zadovoljstvo tradicionalnog ukusa, ali uz manje kalorija i masti. Idealne su za doručak, užinu ili slatki zalogaj uz kafu.

 

Sastojci:

1 kesica suvog kvasca
700-900 grama brašna
4 jajeta
300 mililitara jogurta
200 mililitara vode
150 grama šećera
100 grama šećera za posipanje
cimet po ukusu
150 grama margarina (ostavite jednu kašiku sa strane)

 

Foto: Shutterstock

 

 

Priprema:

U mlakoj vodi pomešajte suvi kvasac sa kašikom šećera, zatim ga pospite brašnom, pokrijte posudu i ostavite da nadođe. Nakon pet do deset minuta, dodajte brašno, jaja, jogurt, otopljen margarin i šećer, pa sve dobro izmešajte varjačom. Ostavite smesu da odstoji od pola sata do sat vremena.

Kada testo nadođe, prebacite ga na pobrašnjenu površinu i temeljno premesite. Razvucite testo na debljinu od oko jednog do jednog i po centimetra.

Čašom vadite krofne i ređajte ih na pleh koji ste prethodno namazali margarinom ili obložili pek-papirom. Vodite računa da krofne ne budu previše blizu jedna drugoj, jer će narasti tokom pečenja i mogu se zalepiti.

Pecite krofne u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kada budu gotove, premažite ih otopljenim margarinom (odvojite kašiku margarina na početku pripreme), pa ih pospite šećerom i cimetom.

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set