• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.08.2024

11:00

Kolač sa kajsijama! Voćna poslastica koja je uvek rado viđena na trpezi

Shutterstock

Recepti

Kolač sa kajsijama! Voćna poslastica koja je uvek rado viđena na trpezi

Podeli vest

Iskoristite sezonu kajsija da napravite kolač sa ovim voćem.

Sastojci:

1 kg kajsija
tri jajeta
tri šolje brašna
šolja ulja
šolja jogurta
šolja šećera
kesica praška za pecivo
šećer u prahu za posipanje

Foto: Shutterstock

 

 

Priprema:

Dobro umutite jaja sa šećerom, pa dodajte jogurt, ulje i brašno pomešano sa pecivom. Pola smese izručite u podmazan pleh i pecite deset minuta na 200 stepeni.

Kajsije operite i presecite na pola. Svaku polutku kajsija poređajte na polupečeno testo. Odozgo sipajte ostatak testa i vratite u rernu da se peče još pola sata, ali na temperaturi od 180 stepeni.

Kolač ohladite, isecite na kocke i pospite šećerom u prahu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija