• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

29.07.2024

19:00

Najbolje brzinsko testo za picu! Domaćice su poludele za ovim receptom - savršeno glatko i vazdušasto

Printscreen You Tube FooDee

Recepti

Najbolje brzinsko testo za picu! Domaćice su poludele za ovim receptom - savršeno glatko i vazdušasto

Podeli vest

Kupovno testo za picu ne može nikada da nadmaši domaće, a uz ovaj recept napravićete ga očas posla.

Testo za picu je važna komponenta ovog jela, a kada je ukusno i još se i brzo priprema, tada je pun pogodak. 

Sastojci:

400 g običnog brašna, plus dodatak za posipanje

7g kesica brzog suvog kvasca

1 kašičica fine morske soli

1 kašičica šećera

2 kašike maslinovog ulja, plus dodatno za kapanje

1 kašika kukuruznog brašna, palente ili griza

Foto: Shuterstock

 

Priprema:

Zagrejte rernu na najvišu temperaturu, oko 240°C, pre nego što počnete da pravite testo. Stavite 2 velika pleha za pečenje, da se zagreju. Pomešajte brašno, kvasac, so i šećer u posudi za mešanje. Napravite udubljenje u sredini i dodajte ulje, a zatim dodajte oko 225 ml vode da se dobije testo. Istresite na pobrašnjenu površinu i mešajte 1 minut, samo dok ne postane glatko. Ostavite da se diže, dok pripremate prelive za picu.

Razvaljajte jednu po jednu lopticu na lagano pobrašnjenoj površini, prečnika oko 25 cm. Pospite veliki kvadrat papira za pečenje kukuruznim brašnom, a zatim podignite testo na papir. Razvucite ga i pritisnite vrhovima prstiju dok ne bude prečnika oko 30 cm. Sredina treba da bude oko 5mm, a kora oko 1cm duboka. Ponovite da napravite drugu koru za picu.

Namažite pice sosom i dodajte prelive. Prelijte sa malo ulja i ostavite da odstoji 10-15 minuta pre pečenja, da testo počne da se diže. Gurnite pice na prethodno zagrejane tepsije. Pecite 10-15 minuta dok osnova ne postane zlatna i hrskava.

Foto: Shuterstock

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Da li treba vratiti obavezni vojni rok u Srbiju? Kapetan Dragan ima interesantno rešenje za našu omladinu!
Live TV

Da li treba vratiti obavezni vojni rok u Srbiju? Kapetan Dragan ima interesantno rešenje za našu omladinu!

2011. ukinuto je obavezno služenje vojnog roka. Nakon toga krenulo je nešto što se bliži savremenim normama. Da li se u Srbiju vraća obavezno služenje vojnog roka? Kakve će biti mogućnosti, a kakvi modeli služenja u emisijij "Otvoreni studio" govorili su Dragan Vasiljković iz fondacije "Kapetan Dragan", Mile Rosić ispred udruženja heroja Košara i Paštrika i pukovnik u penziji Sreten Egerić.

29.07.2024

18:43

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija