Autor: Informer.rs

11.08.2024.

15:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Lenja pita sa kajsijama! Recept koji vraća u detinjstvo - Prste da poližeš koliko je ukusna!

Svima su dobro poznati stari kolači koje i sada ne možemo nikada da ih odbijemo. Neretko su samo malo poboljšani sa nekim sastojkom, poput lenje pite sa kajsijama

Ova lenja pita je veoma laka za pripremu, a pored toga je preukusna i slatka.

Informer

Priprema: 

Prvo penasto umutite jaja sa šećerom pa sipajte jogurt i ulje. Lepo promešajte i dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Tepsiju premažite puterom pa nakon toga pospite brašnom. Prvo sipajte pola smese i poravnajte, pa pecite u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. 

Kajsije operite i prepolovite, pa izvadite košticu. Poređajte ih po testu, tako što ćete deo gde je rupa okrenuti na dole. Preko sipajte preostalo testo i pecite u zagrejanoj rerni još 30 minuta na 180°C. Kada se kolač ohladi možete da ga pospete šećerom u prahu i isecite ga na kocke.