Foto: Shutterstock
Magazin
Lenja pita sa kajsijama! Recept koji vraća u detinjstvo - Prste da poližeš koliko je ukusna!
Svima su dobro poznati stari kolači koje i sada ne možemo nikada da ih odbijemo. Neretko su samo malo poboljšani sa nekim sastojkom, poput lenje pite sa kajsijama.
Ova lenja pita je veoma laka za pripremu, a pored toga je preukusna i slatka.
Informer
Priprema:
Prvo penasto umutite jaja sa šećerom pa sipajte jogurt i ulje. Lepo promešajte i dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Tepsiju premažite puterom pa nakon toga pospite brašnom. Prvo sipajte pola smese i poravnajte, pa pecite u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta.
Kajsije operite i prepolovite, pa izvadite košticu. Poređajte ih po testu, tako što ćete deo gde je rupa okrenuti na dole. Preko sipajte preostalo testo i pecite u zagrejanoj rerni još 30 minuta na 180°C. Kada se kolač ohladi možete da ga pospete šećerom u prahu i isecite ga na kocke.