Autor: Informer.rs

14.08.2024.

15:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Najprostiji recept za krempitu! Gotova je za 30 minuta, nema šanse da ne uspe iz prve!

Krempita je desert koji često izaziva sliku složene pripreme i dugotrajnog kuvarskog rada, ali ovaj recept je potpuno drugačiji. Bez potrebe za posebnim kulinarskim veštinama i sa samo pola sata pripreme, dobićete kremasti desert koji se doslovno topi u ustima.

Jednostavnost pripreme i brzina nestajanja sa tanjira čine ovu krempitu neodoljivom, a sigurno ćete se zaustaviti samo na jednom parčetu.

Informer

Sastojci:

6 jaja,
200 g šećera,
2 kesice pudinga od vanile,
4 kašike brašna,
1,5 l mleka,
1 pakovanje lisnatog testa,
šećer u prahu za posipanje.

Priprema:

Belanca i žumanca pažljivo razdvojite. Žumanca umutite sa 150 g šećera, pa dodajte brašno. Malo mleka odvojite, razmutite puding u njemu, dok preostalo mleko stavite da se kuva. Kada mleko proključa, dodajte razmućeni puding i umućena žumanca, pa kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne.

Belanca umutite sa 50 g šećera u čvrst sneg, pa ga pažljivo umešajte u vrući fil. Lisnato testo razvucite oklagijom, izbušite viljuškom, pa ga pecite na obrnutom plehu 10 do 15 minuta, dok ne porumeni. Kada se ohladi, podelite ga na dva dela.

Stavite jedan deo testa na dno tepsije, prelijte kremom, pa stavite drugi deo testa na vrh. Pospite šećerom u prahu, isecite na kocke i poslužite.