• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer.rs

06.08.2024

06:20

Recept za čupavce kakve još uvek niste probali! Jedan tajni sastojak daje im poseban ukus

Shuterstock

Recepti

Recept za čupavce kakve još uvek niste probali! Jedan tajni sastojak daje im poseban ukus

Podeli vest

Čupavci su kolač na kom su odrasle generacije, a uz poseban sastojak biće ukusniji nego ikad.

Recepti za čupavce su uglavnom slični, sa malim razlikama u sastojcima, ali bez obzira da li ćete dodati neki sastojak više ili manje, uvek će biti ukusni. Međutim, za sve one koji vole nešto kremastije kolače, ali su ipak ljubitelji ove starinske poslastice, postoji jedan trik kako da dobiju dva u jednom.

Za čokoladni sos u koji ćete umakati kockice biskvita, umesto polovine mere mleka, dodajte slatku pavlaku. Ovaj sastojak će doprineti gustini i sloju čokolade, a posebno će uticati na ukus.

Sastojci za biskvit:

4 jaja
150 ml mleka

100 ml ulja
kesica praška za pecivo
kesica vanil šećera
250 gr brašna
150 gr šećera
prstohvat soli

Foto: Shutterstock

 

Sastojci za glazuru:

150 gr putera ili margarina
200 gr čokolade za kuvanje
30 gr šećera
150 ml mleka
200 ml slatke pavlake
300 br kokosovog brašna

Priprema:

Odvojite belanca od žumanca, pa belanca zajedno sa šećerom, solju i vanilin šećerom umutite u čvrst sneg. Dodajte žumanca, pa ponovo sve umutite. U smesu zatim dodajte ulje i mleko, sve sjedinite, pa potom dodajte brašno i prašak za pecivo i umutite mikserom na najmanjoj brzini.

Pleh u kom ćete peći obložite pek papirom, pa ulijte smesu i stavite da se peče u zagrejanu rernu na 180 stepeni 30 minuta.

Foto: Shutterstock

 

Za to vreme pripremite čokoladni sos.

U šerpu stavite puter (margarin), mleko, slatku pavlaku, šećer i čokoladu, pa kuvajte na tihoj vatri, dok sos ne postane potpuno sjedinjen i gladak.

Kada je kolač gotov, izvedite ga ih pleha, ostavite malo da se ohladi, pa ga isecite na kocke željene veličine.

Kokosovo brašno sipajte u dublji tanjir. Svaku kocku prvo umočite u sos, pa uvaljajte u kokosovo brašno i ređajte na tepsiju.

Ostavite čupavce oko sat vremena u frižideru da se ohlade, a onda ih možete poslužiti.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Srbija nije lider samo na Balkanu, već i šire!
Live TV

Srbija nije lider samo na Balkanu, već i šire!

Gost Info jutra na Informer televiziji bio je Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost koji je govorio o jutrošnjem divljanju Đorđa Miketića ispred Skupštine grada Beograda i nasilnom pokušaju ulaska u nju.

25.12.2024

13:29

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

"Televizija mi je oduzela dušu, to je nenadoknadiv gubitak!" Jelena Bačić Alimpić otkrila koliko joj je bilo teško da radi kao voditeljka, evo zbog koga je postala književnica
Estrada

"Televizija mi je oduzela dušu, to je nenadoknadiv gubitak!" Jelena Bačić Alimpić otkrila koliko joj je bilo teško da radi kao voditeljka, evo zbog koga je postala književnica

Jedna od najpoznatijih domaćih književnica i bivša voditeljka, u razgovoru za Informer, otvoreno je govorila o početku književne karijere, seriji koja je nastala po njenom romanu, privatnom životu, ali i o odlasku sa malih ekrana, koji je mnogima, i posle više od 15 godina, velika žal.

26.12.2024

08:01